Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Nå, det var den sommer

Af Tom Ekeroth, mandag den 12. august 2013 kl. 08.00

Sommeren gik uden en egentlig gennemgribende dagsorden. Politikere fra andet og tredje geled fik taletid, men uden at det fik varige følger.

Berlingske hjemsøgte en gammel hjemmebane og afdækkede livet i Rungsted, hvor det viste sig, at der boede en del velbjergede, hvad der næppe var overraskede. Politiken, som er god til at finde nogen, det er synd for, havde fundet ud af, at der er flere ældre forbrydere i fængslerne, og at der burde tages mere hensyn til dette.

Lige på kanten af august skrev en række mediere om hvor presset Danske Bank var, og måske er dette heller ikke nogen overraskelse, men det er ikke altid at journalisters forudsigelse af elendighed holder stik. Næste dag eksploderede aktiekursen nærmest.

Ellers bød sommerens nyhedsflow på historien om, at færre har søgt ind på seminarierne. Og det viste, at Anders Bondo Christensen er still going, hvad det nu er han er going. Han var således ikke mildnet i sommervarmen og sagde blandt andet til DR: ”Meningen er jo, at det skal være attraktivt at være lærer, men indgrebet gjorde, at skolederne nu kan bestemme mere, og det har de unge opdaget”.

Forunderligt nok viste det sig som sædvanligt, at en række uddannelser, hvor de efterfølgende job rummer en del hierarki og lederne bestemmer pænt meget, er voldsomt populære. Muligvis er det så de forkerte unge i Bondos optik. Lidt forunderligt er det også, at læreruddannelsen tidligere har haft et frafald på omkring 40 pct. hvad der jo så ikke har været skoleledernes eller reformens skyld. 

Nogle gange minder Anders Bondo Christensens udtalelser nærmest om en opgraderet udgave af den forklaringsmodel man brugte i Østblokken engang: Alting var meget ringere i Vesten, og hvis de var ringere på hjemmebanen, så var det Vestens blokader, chikaner etc. der var skyld i det.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Nå, det var den sommer Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger