Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Mod trusler og hadsk tale

Af Tom Ekeroth, mandag den 11. august 2014 kl. 08.00

Justitsministeren har oprettet et nyt center. Det hedder NC3 og det skal bekæmpe cyberkriminalitet, som er en sammensat størrelse med både syge superhjerner på en eller anden indbildt mission og ordinære forbrydere version 2.0. 

NC3 skal ikke bare bekæmpe svindel og hackerangreb, men skal også gå efter dem, der ikke forstår, at de sociale medier er åbent rum, hvor man ikke kan dække sig ind under, at man bare blev vred.

Lige som sex er Facebook kommet for et blive, og man kunne bruge lang tid på at beskrive de åbenlyse kvaliteter, der findes i sociale medier. Men det er også som Pernille Skipper (Enh.) siger, et sted, hvor mennesker mødes og der opstår ”trusler og hadsk tale”.

Det tør siges. Man kan blive forundret over, at mennesker, der i grunden virker helt almindelige kaster sig ud i noget, der reelt er dødstrusler. Det er ikke her solen går ned over vreden.

Nu tror jeg ikke, at NC3 kan gribe ind mod alle, der skriver før de tænker og som burde have talt mindst til hundrede. Men Centret kan måske sætte nogle grænser og nogle standarder mod bevidste kampagner og ubehagelige fænomener som ”hadegrupper”.

Det vil gavne kommunale medarbejdere, der svines til af tosser og deres hæmningsløse medløbere, hvis NC3 kan trækker streger i det virtuelle sand. 

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Mod trusler og hadsk tale Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger