Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Ministeren med stålkuglen

Af Tom Ekeroth, mandag den 17. september 2018 kl. 08.00

Blandt Liberal Alliances ikke særligt synligt ministre skiller Merete Riisager sig klart ud som en fagligt velfunderet. Men med et lån fra en gammel revyvise, så er det måden altså, hun bruger sin faglighed på.

Som alle andre vil hun forbedre Folkeskolen, men det er nærmest som om det sker med en af de stålkugler, som entreprenører bruger til at fjerne huse fra jordens overflade med.

Først kom forslaget om lade en skole i hver kommune være fri for kommunestyrets indflydelse, altså en slags privatskole uden månedlige betalinger fra forældrene.

Et par dage senere kom det så: Børnene skal have færre timer. Forskning viser ganske vist, at flere timer løfter børns karakterer, og at de der løftes mest er børn af forældre, der har afsluttet skolen efter 9. klasse.

I et land hvor vi i stadigt mindre grad møder hinanden er Folkeskolen det sidste store fællesskab, det sted hvor vi kan møde nogle der er anderledes end os, har bedre eller dårligere kår end os, tænker anderledes end os. Folkeskolen kan stadig sammenhængskraft.

Skolen er også stedet hvor vi kan sætte ind mod den sociale arv. Men både fællesskabet og indsatsen mod den sociale arv står sandsynligvis ringere, hvis ministerens forslag bliver gennemført. Men det kan selvfølgelig blive rullet tilbage. Som ministeren selv forsøger sig med.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Ministeren med stålkuglen Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger