Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Men sjovt er det også

Af Tom Ekeroth, mandag den 17. juni 2013 kl. 08.30

En af DR’s tv-aviser havde i sidste uge et indslag, der viste en række kommunalpolitikere, som bliver chikaneret  i deres eget hjem. Det er for at sige det på godt aarhusiansk rigtig træls.

Det er så også et af tegnene på, at DR-chefen Ulrik Haagerups visioner om konstruktive nyheder ind til videre ikke rigtig er slået igennem, og selv om man kan diskutere hvor meget man tale et emne op eller ned, så var det jo næppe befordrende for danskernes lyst til at give sig af med lokalpolitik.

I realiteten er Danmark jo et fredeligt land, en af disse utallige målinger af nationernes tilstand, viser at vi er nummer to lige efter Island. Antallet af drab er begrænset, og selv om der sker forskydnininger i volden og den på nogle områder stiger, så er der ikke nogen grund til store bekymringer. De farlige idioter kan man - lige som tilfældet - ikke gardere sig mod.  

Lokalpolitikere er som regel også mennesker, der er glade for det at være det, uanset hvilken type, de så er. De er berettiget stolte af det, de gør. Og selv om politik jo handler om at forandre fra noget, der ikke er så godt, til noget der er bedre, så virker flertallet ikke som om de er knugede af opgaven. Med en omskrivning af Viggo Kampmanns ekstatiske udbrud fra 1961, så er det også sjovt at være lokalpolitiker.

At de så burde have noget mere for det er en anden sag.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Men sjovt er det også Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger