Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Men hvor er politikerne?

Af Tom Ekeroth, mandag den 30. september 2013 kl. 09.30

Politikere skal være synlige, og det er der mange veje til. Jeg er lidt imponeret af Jacob Bundsgaard, der stiller op til chilispisning, og jeg følger med fornøjelse en række politikere på Facebook. Stilen kan være forskellig, men tilsammen er det fortællingen om en række mennesker, der er i politik. Hvem de er og hvorfor de er det.

Jeg er ikke på samme måde imponeret af de kommunale hjemmesider. Jo, hvis det er en digital udgave af fagbogen man efterstræber, så lykkes det meget godt. Men mange steder skal man gå af kringlede veje for at finde frem til, at der faktisk er politikere i kommunen.

Men hvorfor denne mangel på synlighed? Vil man ikke belemre borgerne med, at der er politikere i kommunen eller er det en frygt for at nogle skal tiltvinge sig for megen opmærksomhed? Det er jo ikke længere muligt for politikerne at mødes med borgerne over køledisken, så hvorfor ikke betragte hjemmesiden som en gigantisk køledisk? Men politikerne og kommunen ikke på Facebook? Jo ofte, men hvorfor ikke bruge alle midler?

Nogen kommunale hjemmesider gør det helt bestemt godt. I Sønderborg kan man for eksempel se politikernes personlige stemmetal – det er da stadig interessant et par år efter valget, hvad enten man nu som borger undrer sig eller bekræftes.

I Aarhus er det let at klikke sig frem ti byrådet, og her får man at vide hvilke poster, de enkelte politikere har, hvornår de valgt. Og hvem de er gift med, hvor mange børn de har. Man kan sige, at det måske mere er nice to know end need to know, men tit er det jo det første, der skaber interessen. Og hvorfor ikke møde borgerne med politik, når de nu skal ind og se åbningstiden på svømmehallerne.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Men hvor er politikerne? Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger