Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Men bogholderen fra kommunen fortjener ros

Af Tom Ekeroth, mandag den 24. februar 2020 kl. 08.00

Selvfølgelig har politikere ytringsfrihed, men jeg synes alligevel, at det er en uskik, når de også vil være dømmende og derfor kritiserer domstolenes afgørelser. Også selv om det handler om dommen over Britta Nielsen på seks år og seks måneder. Men selvfølgelig er der folkelige point at hente, og en rundspørge som DR lavede i Britta Nielsens tidligere kvarter i Hvidovre viste da også tydeligt, at borgerne syntes hun havde fået for lidt. Nu er det formodentlig bare sådan, at hvis straframmer blev fastsat ved folkeafstemninger, ville vi for længst have fået genindført hængning.

Nu er der anden straf end den, der foregår bag lås og slå, og de retfærdighedstørstende kan jo så tænke på om et af Danmarks ringeste eftermæler, et restliv i gæld og bevidstheden om ikke bare at have ødelagt sit eget liv, men også sine børns liv, ikke er en straf, der kan hamle op med et par år ekstra.

Man kan godt blive lidt foruroliget, når man ser nogle af de andre sager om svindel med vore fælles penge, i nogle tilfælde også af folk, der var bedre lønnet end Britta Nielsen. Syntes de, at de havde fortjent mere, sådan en slags ”because i’m worth it”? Under alle omstændigheder jo bare et spørgsmål om grader af grådighed, hvad enten man så søger at sylte det ind i en kompensation for en ulykkelig barndom, at det bare var for let eller andet sludder.

Nej, vi lever ikke på Frode Fredegods tid, men det gjorde sikkert heller ikke, da denne hæderlighedens sagnkonge regerede. Men inden vi nu begynder at synes, at glasset ikke bare er halvt tømt, men nærmest tørlagt, er der grund til at huske, at Britta Nielsen-sagen også har en helt: Den kommunale bogholder fra Roskilde, som fulgte sin undren, omhyggeligt gjorde sit arbejde og fik sagen til at rulle. Og det er langt mere den typisk kommunale medarbejder end de flossede karakterer.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Men bogholderen fra kommunen fortjener ros Felter med * skal udfyldes
 

God analyse

Af:Poul Lindor Nielsen, Byrådsmedlem og borgmester i mere end 45 år - Den25.02.2020 kl. 14:53Anmeld kommentar

Det var en god analyse. Og slutningen var perfekt. En stor tak til bogholderen fra Roskilde.

Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger