Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Mediet i mediemøllen

Af Tom Ekeroth, torsdag den 15. maj 2014 kl. 08.00

Det er ret sjældent, at medier havner i mediemøllen. Er det fordi ordene om at ”den rene kan kaste den første sten” sidder dybt hos os.

Nå, men i øjeblikket svømmer Aller-koncernen nærmest i et spinatbed, og det er lige som om, den store pengemaskine, ved den københavnske havnefront, ikke kan komme i gang med at tage luften ud af skandalen i Danmarks største sag om privatlivsspionage. 

Jeg har selv engang været ansat i koncernen – i den pænere afdeling end Se og hør, men uanset hvor man er i koncernen er der tre ting, det sig om. Det er penge, penge og penge.

Al respekt for folk, der er gode til at drive forretning – krisekommunikation er til gengæld ikke deres stærke side. Andre ville have valgt at lægge sig fladt ned, sige undskyld på en masse forskellige måder, tage tydeligt afstand og så begynde at skrive historien selv – komme på forkant.

Håndteringen af Se og Hør-sagen er pip og dryp, og enhver kommune med en rigtig dårlig sag ville have klaret sig bedre end det.

Aller er ikke kommet længere end til pressemeddelelser fra bestyrelsesformand Bettina Aller, der ellers er vant til medieopmærksomhed, når hun rejser verden rundt som eventyrer. Pressemeddelelser hvor hun taler om ”arbejdsro”. Det bliver der næppe, men måske kan en sag om tøj til 152.000 alligevel lette presset på den betrængte koncern.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Mediet i mediemøllen Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger