Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Med klare øjne

Af Tom Ekeroth, tirsdag den 2. november 2021 kl. 08.00

For mig er kommunalvalget en fest, og jeg synes, det er sjovt at kigge valgplakater. Man kan ikke se på dem, at om 14 dage er det sandhedens time. Klare øjne kigger fast på dig og frisuren er i orden. Før valget var der en lokalpolitiker, der mente at det burde deklareres, hvis billedet var photoshoppet eller på anden vis efterbehandlet.

Det er jeg nu ikke enig i. Vi vil vel alle gerne se så godt ud på billeder som muligt (undtagen på pasbilleder – de skal se skumle ud). Og forskønnelse har man altid brugt – hvis man havde set Eckersbergs modeller live, ville deres svungne frisurer og pænt lokkede hår have været fedtet og deres tøj snavset.

Jeg kom forbi Frederiksberg, som jo ligger indesluttet i København, og her var der en sjov variation. På en plakat med Simon Aggesen var underteksten ”Far til to”. Der var andre private og fantasifulde indslag, det morsomste er dog Kristoffer Appel, der har teksten ”Den syngende socialdemokrat” på sin plakat.

Nærmest rituelt bliver nogle af plakaterne udsat for hærværk – hvad de ikke burde. Fantasien rækker sjældent længere end at tegne Hitler-overskæg på politikerne. Den type skæg kommer næppe nogensinde på mode igen.

Ole Birk Olesen (LA), der gerne vil være borgmester i København viser til gengæld en overdådig skægpragt, der får ham til at ligne kunstner fra 1890’erne.

Men lad nu de plakater være.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Med klare øjne Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger