Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Manden under tæppet

Af Tom Ekeroth, fredag den 2. december 2011 kl. 13.00

En sekvens fra en søndags-tv-avis:  En mand ligger hjemme hos sin mor under et tæppe. Vi får at vide, at han er lige i starten af 20'erne, at han ligger der, fordi han har en diagnose, han magter simpelthen ikke at komme ud og møde verden udenfor. Ikke engang i lejligheden. Han bliver under tæppet hele dage.

Vi får også at vide, at kun et bestemt tilbud til mere end en million om året kan hjælpe ham. For vi møder en anden, der har været i samme situation, og han fik det bedre af milliontilbuddet.

Han er ikke ladt i stikken, for der kommer en fra kommunen – det er Ikast-Brande – men det er åbenbart ikke nok. Og hans mor siger, at det smerter hende for meget at forsøge at få ham ud fra tæppet.

Jeg tror, indslaget har sat sig fast på grund af sin tragikomiske karakter. På den ene side minder det jo om manden i skabet fra Rytteriet, på den anden side ligger ingen vel under et tæppe for sjov. Men det har også sat sig fast, fordi det næsten er en slags prototype på den  journalistik,  der ofte optræder i tv’s lange serie ”Kommunen er ond”:  Et ”offer” og offerets familie, som man ikke stiller kritiske spørgsmål til og eksperter, der får frit løb. Jeg tror, mediet selv opfatter det som kritisk, men det er det jo ikke, når man kun stiller kritiske spørgsmål til den ene part.

Vær fuldstændig sikker på, at sådan bliver det ved. Men jeg håber da i øvrigt, at den unge mand finder en vej ud fra tæppet.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Manden under tæppet Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger