Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Må man være et fjols?

Af Tom Ekeroth, tirsdag den 22. juni 2021 kl. 08.00

Jeg har efterhånden set en del fyringer af kommunaldirektører. Reformårene var unægtelig et udskillelsesløb. Det gik hårdt og ikke altid rimeligt for sig. Siden er det blevet lidt mere stilfærdigt med et par stykker om året.

De fleste afskedigelsessager er dem, hvor man skilles, fordi samarbejdet ikke fungerer. Enten fordi magten har skiftet, samarbejdet er blevet slidt eller problemerne tårner sig op, så politikerne ikke længere tror, at manden eller kvinden på topposten kan bidrage til løsningen af dem. Så er der også de sjældnere mere dramatiske begrundelser som sexchikane, dårlig personaleledelse, spritkørsel og bedrageri.

Jeg har egentlig svært ved at se hvilken kategori Greves snart forhenværende kommunaldirektør Claus Thykjær befinder sig i. Han har forklaret, at han i flere tilfælde har taget fejl af sit eget og kommunens kreditkort, og derfor har brugt Greve Kommunes kreditkort til ishockeybilletter, MobilePay-betalinger, indkøb i Rema 1000, Irma og Circle K. I alt drejer det sig som 2.300 kroner. Derudover har han brugt 1.385 kommunale kroner på en billet til en konference i USA til sin hustru.

Det var vanskeligt at kende forskel på kortene, fordi Claus Thykjær har samme bank som kommunen, hvorfor det har samme farve som hans private, har han forklaret.

Men havde kortene samme kode? Nå, beløbene er jo i småtingsafdelingen, og man kan vel til en vis grad kalde det for fodfejl, hvis der ikke dukker mere op. Alligevel: Greve Kommunes politikere har handlet ret. Man må ikke være et fjols med borgernes penge.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Må man være et fjols? Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger