Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Lykkepiller – ja, selvfølgelig

Af Tom Ekeroth, mandag den 12. marts 2012 kl. 08.38

Aften efter aften gennemfører diverse tv-aviser den sammen forestilling. Der er en skurk. Det er kommunerne (medmindre DSB har begået et eller andet), og så er der – ikke en helt – men et offer.  Intervieweren leder med katteagtig omsorg offeret hen hvor, det handler om penge: Hvis den nærige kommune ville betale, ville alt være godt.

Engang imellem handler det også om, at offeret skal noget: Arbejde noget mere eller tage lykkepiller. Ja, selvfølgelig skal man det, hvis det er det, lægen siger, der skal til for at fungere.

I den bedste af alle verdener stillede det offentlige en gratis psykolog til rådighed for alle med ondt i livet. Det er temmelig mange, så hvis vi skal have økonomi til det, bør vi snarligt finde nogle oliereserver på størrelse med Kuwaits.

Jeg synes, tv ofte får ofre til at fremstå som krævende klynkere, men jeg har stor medfølelse med dem, der har ondt i sindet. Selvfølgelig skal depression, som i dag er en folkesygdom, tages alvorligt.  Lægerne er ganske vist uenige om ”lykkepiller”, men de bruges dog generelt, og den store kapacitet på stress-området overlæge Bo Netterstrøm måtte selv i en periode bruge dem. Betegnelsen ”lykkepiller” er jo misvisende, for brugerne bliver ikke lykkelige, de kommer til at fungere.  Valget er lidt som det mellem at sidde i et sort hul eller gå rundt på overfladen i gråvejr.  

Hvis ”lykkepiller” er det, der skal til, for at en borger kan stå til rådighed for arbejdsmarkedet, som så er betingelsen for at kunne få penge fra det offentlige, ja, så er det det.  Helt i tråd med skiftet fra ”at have noget at leve af ”ti ”at have noget at leve for”.

Og så er sagen et billede af, hvor umuligt det i mediernes optik er for kommunerne at  gøre det rigtige: Lader man folk være i mange år, er det galt og blødsødent, forsøger man at få dem i gang, er det galt og hårdhjertet.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Lykkepiller – ja, selvfølgelig Felter med * skal udfyldes
 

lykkepiller = tykkepiller

Af:bente - Den16.03.2012 kl. 15:02Anmeld kommentar

jeg har selv været på lykkepiller i en kortere periode. miertasapin.

medicinal industriens hjerevask fik overbevist mig. jeg fandt en masse info på netter der var det rene sludder. for eksempel http://dindepression.dk/behandling/lykkepiller. de får det til at lyde som lykkepiller er et rent mirakkel. det er det ikke !!!

jeg ændrede ikke min kost men tog 6 kilo på 1 mdr

hold jer væk fra lykkepiller !!

bente

Psykofarmaka-vanvid

Af:Bente Stenfalk - Den13.03.2012 kl. 13:20Anmeld kommentar

Bare det ikke bliver DYRERE i sidste ende, når man opdager, at folks hjerner ER blevet ødelagt af psykofarmaka.
Hvad så?
Så KAN de måske ikke arbejde mere!!!

Lykkepiller?

Af:Leif Andersen, SAND - Den13.03.2012 kl. 08:28Anmeld kommentar

Tom Ekeroths indlæg er ret så farvet af at han er kommunal ansat, synd for ham, er det ikke bevist at lykkepiller er noget der får folk ned med nakken på grund af indholdet deri? mener at have læst det.

livsfarlig lykkepilletvang

Af:Elsebeth Halckendorff - Den12.03.2012 kl. 22:03Anmeld kommentar

Det er dybt kiritsabelt, at kommuner forsøger at tvinge folk på lykkepiller. Det kan kun lade sig gøre, fordi de frygtelige bivirkninger og skadevirkninger ved midlerne er blevet hemmeligholdt.
Hvis personen ikke har brug for pillerne, eller ikke kan tåle dem, sker der en overproduktion af serotonin i hjernen, hvilket har katastrofale følger for offeret og har haft katastrofale følger for mange.
Lykkepiller bør ikke uddeles som lørdagsslik, før end alle bivirkninger og skadevirkninger omkring dem er belyst, heriblandt at de kan give en kemisk lobotomi (Rudolph Hoehn-Saric, 1990 of 1991).
Det er intet mindre end kriminelt at tvinge folk på den slags. Og det er ikke mindre kriminelt, at lægerne ikke holder øje med bivirkninger/forgiftninger men tolker den slags som behov for mere medicin.
Det bør standses. Aldeles øjeblikkeligt.

Lykkepiller efter lægens anbefalinger

Af:Stig Langvad, DH - Den12.03.2012 kl. 18:59Anmeld kommentar

Det skal ikke være således, at det er kommunerne, der skal bestemme, om en borger skal tage den ene eller den anden form for medicin eller behandling for at vedkommende kan modtage støtte eller indsats fra kommunen. Det skal kun være noget, der kan afgøres af borgerne selv i samarbejde med deres læge. Alt andet vil være forkert - det vil være tvangsbehandling, som er forbudt i henhold til såvel internationale konventioner som nationale lovgivning. Og det kan ankestyrelsen eller kommunerne ikke lave om på. Og hvis de alligevel kan det, som må lovgivningen ændres i Folketinget. Men det betyder ikke, at borgerne ikke skal have rådgivning og vejledning - men de skal blot ikke tvinges til at tage lykkepiller eller modtage elektrochok uden inddragelse af den relevante faglige rådgivning fra kompetente læger. Og på trods af denne rådgivning, skal borgerne naturligvis have ret til at sige nej tak til behandling med risikoen for bivirkninger.

Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger