Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Lyden af rullekufferter

Af Tom Ekeroth, tirsdag den 19. juni 2018 kl. 08.00

Jeg er så heldig, at jeg kan gå på arbejde. Lydsporet til turen er i stigende grad rullekufferter mod stenbro. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville komme til at bo midt i en turistmagnet, men sådan er det blevet. Og det er godt for nogen lever jo af det. Så lever jeg gerne med larmen og at en del af gæsterne cykler, som om de var fire år.

Men hvis det nu var dobbelt så meget? Jeg forstår godt, at nogle steder er blevet overmætte af turismen og er begyndt at betragte den som skadelig. Venedig er en by af sjælden skønhed og stor magi, så jeg har selv været med til at slide på den og gøre den til den kulisse, den er i dag. De der sørger for at turismen fungerer bor mest i Mestre på fastlandet, og den er ikke særlig pæn. Hotellernes ansatte har ikke råd til at bo ved kanalerne. 

Også i Danmark løber vi risikoen for at slide voldsomt på turistmagneter. Dilemmaet er enkelt, det er arbejdspladser og indtjening mod borgernes almindelige liv. Ikke en ukendtproblemstilling, engang handlede den som fabrikker, der forpestede nærmiljøet, men som også betød løn og liv for borgere.

Men turismen løber også en risiko for at slide sit eget produkt. Heldigvis er der en stigende bevidsthed om at den også skal være bæredygtighed, og der er hos kommunerne en voksende opmærksom på erhvervet og dets udvikling.

Man kan jo godt forstå, at mange gerne vil hertil. Og måske har de lært at cykle næste gang, de kommer.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Lyden af rullekufferter Felter med * skal udfyldes
 

Rullekufferterne er med til at udvikle København

Af:Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Kommune - Den19.06.2018 kl. 14:01Anmeld kommentar

Kære Tom

Vi hører det samme, nemlig den skramlende lyd af en turists rullekuffert.

Men hvor lyden gør dig bange for nedslidning af København som turistmagnet, så ser jeg lyst på byens fremtid sammen med turisterne.

For København er ikke er i nærheden af at være overrendt i samme grad som Venedig og andre storbyer.

Og hver eneste gang der kommer en rullekuffert skramlende, er det også lyden af vækst og arbejdspladser til byen.

Med en turismeomsætning på 41 mia. kroner i 2016, er turisterne er med til at skabe rammerne for, at vi kan udvikle os som by. Og at der er råd via skattekronerne til børnepasning og ældremad til københavnerne.

Vi skal lade være med at se turisterne som fjendebilleder, og i stedet huske på alle de positive ringe i vandet, som turismen spreder. Eksempelvis er den eksplosive vækst i hotel- og restaurationsbranchen med til at hjælpe en masse københavnere i job, der ellers står længst væk fra arbejdsmarkedet. Det gælder f.eks. flygtninge og indvandrere, der ofte gennem turistbranchen får en chance for at bidrage og være en del af fællesskabet

Så lad os åbne hjerterne, rumme turismen og sætte pris på alt det, vores rullekuffert-gæster gør for København.

Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger