Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Ledelse eller fravær af samme

Af Tom Ekeroth, mandag den 9. november 2015 kl. 09.30

Lizette Risgaards formandskab var kun få dage gammelt, da hun fyrede LO’ s fire øverste embedsmænd. Det svarer nogenlunde til, at en borgmester på tredjedagen skaffer sig af med hele sin direktion. Årsagen var i den korte version denne: I sine otte år som næstformand havde Risgaard følt sig dårligt behandlet og de fire topembedsmænd havde tilsyneladende været en del af det.

Efterfølgende indrømmede den tidligere formand for 3F, Poul Erik Skov Christensen, at Lizette Risgaard var blevet ”hårdt behandlet”, en anden forbundsformand sagde, at hun blev opfattet ”sludre-pludrende”. Det ville man næppe havde sagt om Poul Erik Skov Christensen, der ikke lignede en mand, der slog gækken løs, men snarere slog den fast.

Men et er hvad en organisations valgte ledelse gør, noget andet er embedsmændene, som må have opført sig, så Risgaard tabte enhver tillid til dem. Men her er vi så også ved den afgående formands rolle. Harald Børsting var en mand med lune, men uden større medietække. Han mente selv, han måske kunne blive kult, men jysk urokkelighed er ikke nødvendigvis nok til at skabe gennemslagskraft. Da han gik af var der LO-medlemmer, der ikke anede hvem han var. Måske er sammenligningen uretfærdig, men der var ikke et barn i Danmark, der ikke vidste hvem Thomas Nielsen var.

Det virker heller ikke som LO-formanden bedrev ledelse i forhold til sin næstformand. Uanset om han lod fire embedsmænd opføre sig som de ville eller ikke opdagede, at der var noget galt. 

Der er formodentlig masser af firmaer, hvor ledelsen ligger i evig magtkamp. Hvis det har indflydelse på bundlinjen er der nok nogen, der skal finde ud af at reagere. I en organisation har medlemmerne krav på, at ledelsen finder ud af at fungere sammen, så det ikke bliver magtkampe for medlemmernes penge.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Ledelse eller fravær af samme Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger