Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Lærerne skal have deres coolness tilbage

Af Tom Ekeroth, mandag den 25. januar 2016 kl. 10.30

Sidste lørdag havde Politiken, lærernes foretrukne organ, en artikel skrevet af en ung lærer. Han vil gøre op med opfattelsen af lærerne som kiksede. Selv om nogen i de efterfølgende netkommentar syntes det var for småt at beskæftige sig med, var der rigtig mange, der havde læst det. Selv synes jeg, kommentaren var skarp og velskrevet. Læreren Anders Thorsen skrev blandt andet:

”Lærerne er gået fra at være fremme i skoene og smarte til at være noget af det allermest kiksede, der findes. Blade som Euroman skal droppe deres stereotype fremstillinger af lærerne, men det er først og fremmest os selv, der har ansvar for at tage vores coolness tilbage”.

Nu er det svært at generalisere med så stor en faggruppe, og der er heller ikke så meget dresscode tilbage i Danmark, at det gør noget. Personligt har jeg set mange smarte lærere af begge køn, men selvfølgelig også en del, der mest lignede en mindeudstilling om ånden fra 68.

Skribenten savner lærere, der fortæller om hvor fede de er (ikke i betydningen vægt), lærere der blærer sig. Og her er vi ved noget centralt, som rækker ud over det med tøjet, og som er nødvendigt for et af samfundets vigtigste fag. Det skal have sin coolness, sin tiltrækning tilbage, hvis tilstrækkeligt unge skal søge ind på seminarerne.

Jeg synes, mange lærere er helte. Men det kan godt være lidt svært at få øje på, når fortællingen om lærerne mest handler om overgreb, at det var bedre før i tiden, om voldelige elever og krævende, kræsne forældre. Det er som så meget andet i denne verden mediernes skyld, men der er jo også nogle, der fodrer os med alle disse jammerdalshistorier. Og hvis der skabes et billede af et fag, der er udsat for overgreb, at det er synd for dets udøvere, bliver det ikke tiltrækkende for unge. Om man så udstyrede alle dets udøvere med armanihabitter.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Lærerne skal have deres coolness tilbage Felter med * skal udfyldes
 

Mennesketype

Af:Tom Ekeroth, Danske Kommuner - Den26.01.2016 kl. 09:26Anmeld kommentar

Tjah, det kan man jo mene: For mig smager ordet "mennesketype" lidt totalitære regimer, og jeg har lidt svært ved at tro at 60.000 er samme type. Under alle omstændigheder mener jeg, at det handler om andet end tøjstil. Hvis man hele tiden fremfører synspunktet, at en faggruppe er blevet udsat for overgreb skaber man muligvis medlidenhed, men skaber man også respekt?

Pjank

Af:Niels Chr. Sauer - Den25.01.2016 kl. 22:35Anmeld kommentar

Hvad er det dog for noget overfladisk pjank, det her. Hvornår i alverden har lærerne fremme i skoene og smarte på den måde? Lærere er en helt anden mennesketype, og skolen er ikke et sted, hvor vi dyrker udseende og tøjstil. Må vi være fri.

Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger