Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Landdistrikternes magtfaktor

Af Tom Ekeroth, mandag den 19. februar 2018 kl. 08.00

I sidste uge fortalte en nøgtern pressemeddelelse, at Favrskov Kommune havde meldt sig ind i Landdistrikternes Fællesråd. Det er for så vidt heller ikke nogen sensation, for den østjyske kommune er nr. 52 på medlemslisten. Men hov: Over halvdelen af Danmarks kommuner er medlem af organisationen. Som nu 21 år efter sin stiftelse er en magtfaktor.

Det skyldes ikke mindst en dygtig og meget synlig formand. Han hedder Steffen Damsgaard og udover at være organisationsformand, er han også medlem af kommunalbestyrelsen i Lemvig for Venstre. Men selv om FireH og Landbrug og Fødevarer er organisationsmedlemmer af Landdistrikternes Fællesråd er der ikke noget, der tyder på at den stadigt voksende organisation ikke skulle være partipolitisk neutral. De 52 medlemskommuner har alle partifarver. Og størrelser.

Men politik beskæftiger organisationen sig i høj grad med, formanden har tydeligt gode forbindelser og går ret direkte ind i de store dagsordener, der handler om yderområder, Danmark i balance, på vippen, og havde man nu ellers kalder debatten. Og uanset om det er færgepriser, udflytning, medieforhold eller udligning, så er Landdistrikternes Fællesråd, også der hvor der altid venter et godt slagsmål. Og kan jo gøre det.

Engang var der "Det skæve Danmark". Det var et mere farverigt navn, men Landdistrikternes Fællesråd har langt større indflydelse. Så stor at der en dag måske kommer et organisatorisk modspil.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Landdistrikternes magtfaktor Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger