Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Lad os se på Dovne Robert

Af Tom Ekeroth, mandag den 17. september 2012 kl. 10.30

Først var der Fattige Carina, som måske ikke var rigtig fattig alligevel. Så kom fattige Sofie, studerende som løb ind i en mindre mediestorm. Hun blev senere rehabiliteret, da en rapport for kort tid siden slog fast, at studerende i vid udstrækning har det småt. Så kom højtudannede Mette fra Fanø, der ikke ville feje gade som senior job, og endelig Robert, der for længst har nået mere end sine 15 minutters berømmelse. I modsætning til de andre, kan man sige, at Robert selv leverer ammunitionen med sætningen ”jeg er et dovent svin”. Dovne Robert er doven.

Han har tre uafsluttede uddannelser bag sig. Bortset fra folketingspolitikere, der heller ikke altid lige når at blive færdige med studiet, er det jo normalt ikke karrierefremmende.  Robert er jo reelt ufaglært , og så vil han ikke tage det, han kalder ”skodjob”.

Han synes, han fortjener bedre. Det har affødt bølger af vrede, men har også givet ham et job som klummeskriver hos Anders Lund Madsen.  Det kan siden føre til meget:  ”Vild med dans ”, som  tidligere har løftet karrierer:  Måske et realityshow, hvor Dovne Robert sammen med ligesindede skal konkurrere om ikke at arbejde (den første der gør, det ryger ud).

Er det sjovt eller trist? Da jeg er vokset op før postmodernismen, hælder jeg mest til, at det er trist.

Som journalist, synes jeg det er dumt, at DR ikke lige overvejer en lille smule, hvad en case-person som Robert gør ved debatten, for han vil selvfølgelig bekræfte mange i at ”sådan er en kontakthjælpsmodtager”.  

At man ikke overvejer om han på nogen måde er repræsentativ. Det er ikke fordi jeg er tilhænger af styret statsfjernsyn, men ret beset er han vel en lidt aparte mand, som ikke er i nærheden af at være den typiske ledige.

Man betragter jo heller ikke fænomenet Amalie som en typisk danske ung pige. Trist er tendensen til at eksponere danskere, som ikke er i stand til at overskue, hvad det medfører at blive udstillet som håbløse tabere – er hele sendefladen ved at udvikle sig til en metaudgave af ”De unge mødre”?  

Jo, flere vi ser udstillet som stakler   – også på  såkaldt seriøst tv – jo,  mere ubehagelig bliver retorikken.   

 

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Lad os se på Dovne Robert Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger