Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Lad os nu beholde øerne

Af Tom Ekeroth, mandag den 11. november 2013 kl. 09.00

Flere forskere mener, at man skal lukke og slukke på en række små øer i Danmark. De affolkes alligevel, så hvorfor ikke give de tilbageværende beboere et tilbud, som de ikke kan sige nej til. Øerne er for dyre, mener forskerne.

Det er jo rigtigt, at alting bliver dyrere, når der er en færge indblandet. Det er jo også rigtigt, at vi har færre beboede øer end dengang i forrige århundrede hvor Achton Friis skrev sit store værk om De danskes øer. 

Alligevel er der noget fattigt ved det. Vil vi kun et Danmark, der er så billigt og rationelt som muligt? Nej, vi er et ørige, og det er en god fornemmelse, at der er forskelle. Lige som det er en god fornemmelse, at økommunerne stadig er der, selv om de ikke er helt så små, som man har dem i Norge med Utsira på under 300 indbyggere som den mindste.

For ikke særligt mange år siden stod København i problemer til halsen, forgældet til langt over rådhustårnet, og de borgere, der kom til bragte kun endnu flere problemer til den plagede by. Her var at stykke Danmark, der ikke kunne betale sig.

I dag er det meget anderledes, Hovedstaden er en succes på en række forskellige områder og strutter af overskud, der blandt andet kan ses i det, der hedder Den Blå Rute, en planlagt rute for kajakroere med trapper og pontoner, så man let kan sejle rundt i Københavns havn. 

Lad os have den samme overskudsagtige tilgang til Danmarks blå rute: Lad os beholde øerne som bosteder, så længe nogen stadig tror på at bo på dem.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Lad os nu beholde øerne Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger