Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Kys og kram

Af Tom Ekeroth, mandag den 24. september 2018 kl. 12.00

Sidste uges pudsigste kommunale historie var uden sammenligning det "krammeforbud", som borgmester Morten Slotved har indført i Hørsholm Kommune. Det henstilles, at politikere ikke krammer embedsmænd, fordi det kan udsende forkerte signaler. Der er dog ingen sanktioner, hvis naturen skulle gå over optugtelsen, så der alligevel bliver krammet.

Nu er vi jo Nordens italienere (mens svenskerne er Nordens tyskere), så måske er vi ved at bliver en nation af krammere. Men selv om jeg synes, at kram er godt  – vi kan ikke få for megen hjertelighed i dette liv – så har jeg det lidt svært med kram mellem mænd, med medmindre de er nære slægtninge, tætte venner eller situationen byder det.

Sådan er det ikke alle steder. I serien Sopranos krammes og kindkysses der lystigt, også mellem chef og medarbejdere. Det forhindrer dog ikke bossen Tony i ret håndfast at skille sig af med ansatte, der ikke lever op til forventningerne. Så det skulle nok være muligt at skille sig af med en krammet kommunaldirektør alligevel. Dog ikke helt så håndfast.

Er krammeforbud et symptom på, at vi ikke har andet end i-landsproblemer? Nej, jeg synes, Morten Slotved har en pointe: Han ser et problem, og han laver en regel. Og vi er jo på mange områder blevet regelløse. Det gør ikke nødvendigvis tilværelsen lettere, at det ikke længere er Emma Gad og ligesindede, der definerer vores måde at møde hinanden på, men vores egne følelser, fornemmelser og hvad vi har lyst til.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Kys og kram Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger