Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Kommunestyrets lykkelige øjeblik

Af Tom Ekeroth, mandag den 13. juni 2016 kl. 09.30

Midt imellem store begivenheder som hvornår man må og navnlig ikke må sige neger, om man skal tale med Clement eller ej, og den store historie om Pia Kjærsgaard og Inger Støjberg burdet have deltaget i Jim Lyngvilds indvielse af en vikingebolig, kom der så en økonomiaftale fredag, der var et af kommunestyrets finest hours, et lykkeligt øjeblik. Omprioriteringsbidraget blev lagt i graven, savnet af få.

Det er jo ikke sådan, at fra nu bliver alting let. To udfordringer er der stadig: Flygtningestrømmen og demografien, der begge presser budgetterne. Og når der bliver talt anlægsrammer, kan det heller ikke skjules, at man nogle steder ikke har råd til anlæg i større stil.

Det spændende og fantastiske Folkemøde i denne uge ændrer heller ikke på, at affolkningen fortsætter lige så kontinuerligt som tilstrømningen til byerne.

Men selvstyret fik det væsentligt bedre, muligheden for dialogen med borgerne, det lokale arbejde med selv at løse, nå ja, lad os nu bare kalde det problemerne. Og på den måde er det selvfølgelig en langt større nyhed politiske selvsving og stunts, som får mig til at tænke på om nogle landspolitikere ikke burde overveje underholdningsbranchen.

Undervejs i kampen mod omprioriteringsbidraget er det kommunale sammenhold også blevet styrket. Det er rigtig godt. Og der bliver brug for det fremover.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunestyrets lykkelige øjeblik Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger