Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Kommunens Neues Deutschland

Af Tom Ekeroth, tirsdag den 28. september 2021 kl. 09.30

TV Ishøj er kommet i søgelyset i en stadigt mere indædte valgkamp i kommunen, hvor den tidligere socialdemokrat Ole Bjørstorp kæmper for at bevare borgmesterposten. Den lokale TV-station har givet borgmesteren meget taletid i forhold til andre medlemmer af kommunalbestyrelsen, og det har fået nogle til at kalde mediet en ”propagandamaskine”, en slags kommunens Neues Deutschland, DDR-avisen, der i sin storhedstid nåede op på at have 78 billeder af Honecker i en udgave.

Meget tyder på at TV Ishøj vil blive forandret efter kommunalvalget, og det er godt. For udgangspunktet: At kommunikere til læsesvage borgere var fint, men i sin nuværende skikkelse virker det ikke længere holdbart.

Kommunal kommunikation rummer nogle dilemmaer: Er den i vid udstrækning for positiv, for lalleglad? Eller er det ikke naturligt for kommunernes kommunikationsafdelinger at ”tale kommunen op” – der er såmænd nok, der er parat til at tale dem ned?

Jeg ved godt, at det ikke er det første de nyvalgte byråd og kommunalbestyrelser vil kaste sig over, men det vil – lidt længere inde i perioden – være en god ide at tage den debat om kommunens kommunikationsstrategi: Hvad vil man med den, hvad skal den kunne og hvordan sikrer man, at alle politikere kan se sig selv i den.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunens Neues Deutschland Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger