Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Kommunale bolsjer

Af Tom Ekeroth, mandag den 9. marts 2015 kl. 10.00

Min svigermor havde fødselsdag i begyndelsen af denne måned. Hun er i slutningen af 70’erne, og har været suveræn i et køkken. Nu magter hun det bare ikke mere, måske er det heller ikke særligt sjovt at lave mad til sig selv. Hendes døtre vil gerne sørge for mad, men de færreste bryder sig om at føle sig i gæld til deres børn. I hvert fald ikke i hendes generation. 

Nu er der jo også løsninger. Den københavnske madudbringning fungerer upåklageligt, og der er valgmuligheder.  Det er ikke helt det samme som hjemmelavet mad, der er transporttid, stordrift etc. , men stort set er hun tilfreds.

Da hun så fyldte år kom der fra madudbringningen et lykønskningskort og bolsjer, pænt pakket ind med byvåben. Det vakte glæde.

Ofte beskrives kommunerne jo som hjerteløse, svigtende foretagender. Fejl sker, og det er dem, der bliver fokuseret på. Sådan er det helt banalt: Det vellykkede regnes ikke for nogen god historie.

Nu er det jo ikke videnskab at finde ud af hvornår en borger har fødselsdag, og så sørge for at der sker en speciel levering. Men det er betænksomheden i det, som man skal se på. 

De tab, som alderen påfører os, kan kommunen ikke forhindre, men godt hjælpe på. Og det er godt tænkt at huske at sende bolsjer.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunale bolsjer Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger