Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Klimaet er også kommunalt

Af Tom Ekeroth, fredag den 3. september 2021 kl. 13.00

Klima og miljø er kommet ind i top tre over temaer, som vælgerne synes er vigtigt, at lokalpolitikerne tager sig af. Det viser en undersøgelse fra august 2021 som Epinion har foretaget for Altinget og DR.

”Det er tydeligt, at dagsordnen har ændret sig, og det er noget, vælgerne efterspørger”, siger valgforskeren Kasper Møller Hansen.

Jeg tror det er rigtigt, men jeg tror også, der er store forskelle på hvor meget det vil fylde i den enkelte kommune. Jeg har læst en del kommunale klimatilpasningsplaner. De handler meget om, hvordan man værger sig mod ondskabsfulde gæster som Bodil og andre store storme. Nogle er gennemarbejdende og rækker ud over diger og druknede kloakker, andre er mildest talt fluffy.

For socialdemokratiets overborgmesterkandidat handler det dog ifølge DR ikke bare om, at emnet er blevet populært.

”Hvis København fortsat skal være en foregangskommune, bliver klima også nødt til at være noget, vi diskuterer her i valgkampen,” siger Sophie Hæstorp Andersen til DR.

Nu er Alternativet, som engang præsenterede sig som Danmarks førende klimaparti, forvandlet til en varmluftsballon uden luft. Man kan undre sig over det, når man ser hvordan De Grønne i Tyskland har været i stand til at blande sig i kampen om kanslerposten. Men under alle omstændigheder: Klimaet vil ikke kunne give kommunal opdrift til Alternativet.

Det er rigtigt godt at klimaet kommer højere op på den kommunale dagsorden og kommer til at fylde mere i debatten op til kommunalvalget. Men i Socialdemokratiet i København handler det selvfølgelig også om kampen med Enhedslisten, der traditionelt står stærkt i København.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Klimaet er også kommunalt Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger