Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Klar til kæderne

Af Tom Ekeroth, mandag den 24. april 2017 kl. 07.00

Vi nærmer os de 200 dage til kommunalvalget. Der er stadig plads til overraskelser, som da Bjarne Nielsen på Langeland meldte ud, at han ikke vil genopstille som borgmester. Han har også begrundet det i et meget direkte brev til langelænderne:

”Det sidste års tid som borgmester har berørt mig og mit helbred mere end forventet. Jeg har brugt påsken til at tænke tingene igennem, og i samråd med min familie har jeg besluttet, at det er bedst for mig ikke at genopstille som borgmesterkandidat til det kommende valg.”

En meget ærlig udmelding, man kan sagtens se for sig, at Langeland ikke har været det letteste sted at være borgmester. Partiforeningen vælger ny kandidat 16. maj. De fleste borgmesterkandidater er nu på plads, men denne valgkamp har vist, at der sagtens kan komme et efterspil til opstillingsmødet og at en valgt kandidat godt kan vrages. Omvendt kan der muligvis også stadig være nogle, der fortryder opstillingen.

Nu går det jo ofte mere fornuftigt for sig i byrådene end på Borgen, men det interessante er selvfølgelig stadig hvilken indflydelse landspolitikken vil have på valget og på konstitueringerne. Vil varme og iskolde følelser på Borgen smitte af på hvem man kan pege på som borgmestre i byrådene?

Som man kan læse i denne uges nummer af Danske Kommuner, så er Dansk Folkeparti klar til at gå ind i kampen om kæderne med dygtige politikere, der de sidste fire år har fået politisk rutine og sikkert også nye venner. Men hvad vil der ske (og husk at lige som i fodbold kan alt ske i kommunalpolitik) hvis en socialdemokrat kan vælge mellem en radikal eller en fra Dansk Folkeparti? Det ved vi mere om 220-230 dage fra nu.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Klar til kæderne Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger