Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Kineserne er der stadig

Af Tom Ekeroth, mandag den 31. august 2015 kl. 10.00

Da bunden gik ud af det kinesiske aktiemarked, ramte det også de danske aktier. Midt i bekymringen for pensionsopsparingen, og frygt for en ny finanskrise, var der alligevel også plads til lidt skadefryd: Kineserne er ikke vant til at omgås aktier og se deres aviser, de har ikke engang noget om aktienedturen.

I skrivende øjeblik ser det ud som om aktiekrisen er overstået. Lige som finanskrisen. Boligmarkedet er på vej op, og selv om der er steder hvor hele gader er til salg, så kender ejendomsmægleroptimismen ingen grænser. Så happy days are here again. Fortrædelighederne er glemt, og blandt dem også frygten for at blive løbet over ende af kineserne. Og glemt er åbenbart også, at en af de underliggende debatter i forbindelse med folkeskolereformen handlede om at de danske børn skulle lære mere for at blive konkurrencedygtige i forhold til de kinesiske børn, der slæber sig hjem sent om aftenen.

Det har vakt forbitrelse i mediekredse, at man i Egmontkoncernen har fyret 13 grafikere og outsourcet layoutfunktionerne til et vietnamesisk firma. At kreative opgaver også ryger ud af landet burde nu ikke overraske. Det er vel nærmest kun fantasien, der sætter grænser for outsourcing – måske kunne man forsøge at få nogen til at tage sig af SKAT.

Nå, tilbage til kineserne. Måske bliver deres vækst kun på syv procent, men de er der stadig, og med dem de andre tigre i Asien. Og skulle en af dem blive forpustede, så slikker de andre sig om knurrehårene. Det bør vi nok huske.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Kineserne er der stadig Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger