Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Kandidaterne

Af Tom Ekeroth, mandag den 20. marts 2017 kl. 10.00

I sidste uge meldte Venstres borgmesterkandidat i Hjørring fra. Hun vil hellere koncentrere sig om sit rengøringsfirma, og mener ikke, at der er plads til begge dele. Tidligere måtte Venstre i Skanderborg gennem en lang proces for at finde en kandidat, som så siden trak sig. Nu er det så lykkedes at få den 32-årige Anders R. Laugesen ind på pladsen.

Det er lidt ulige fordelt, at det nogen steder har været svært at finde kandidater, mens der andre steder har været kamp om pladsen, men det er jo en naturlig følge af kommunernes størrelse, indflydelse og de mange opgaver.

Borgmesterposten er et absolut topjob og nu svarer lønnen også til det. Selvfølgelig er det attraktivt. Og selvfølgelig er det krævende, man kan ikke have en erhvervskarriere ved siden eller drive et firma, ikke selv i hvert fald. Eller være offentligt ansat selv på meget nedsat tid. Forbi er den tid, hvor man som en borgmester i en lille vestsjællandsk kommune kunne være borgmester om eftermiddagen og udøve sit andet job som landbetjent om formiddagen.

Hvis man mister borgmesterposten betyder det selvfølgelig også, at man nødt til at træffe et benhårdt valg om at forsøge et comeback eller finde et andet job. Jeg tror der bliver færre, der vender tilbage til posten. At der er mere på spil, vil formodentlig betyde en mere intens valgkamp end tidligere. Den er i fuld gang mange steder, og medmindre priserne på jordbær og koldskålens rette konsistens helt kommer til at dominere sommerens mediebillede, mon så ikke i hvert fald de lokale medier vil sørge for at valgkampen også forsætter i juli og august for så at tage virkelig fart.

Heldigvis for borgerne får den kommunale valgkamp ikke alting til at gå i stå, som det sker på Borgen. Tværtimod.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Kandidaterne Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger