Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Jordens salt

Af Tom Ekeroth, mandag den 2. marts 2015 kl. 10.30

Måske skulle vi blive enige om:

  1. At provinsen ikke fortrinsvis er beboet af pædofile på knallert, der minder om noget fra ”Udflugt med Døden”.
  2. At københavnerne ikke udelukkende er folk, der hænger ud over en cafe latte, forklædt som canadiske skovhuggere.

Hovedstad, storbyer og provins – vi er hinandens forudsætninger, og vi kan få meget ud af hinanden, så lad os nu stoppe både nedrakningen og romantiseringen. For der er masser af håb og muligheder. Apple havde næppe valgt Viborg, eller rettere Foulum, hvis området var befolket med landsbytosser.

Det rigtigt opløftende ved æblet i Viborgs turban er, at grøn energi, forsyningssikkerhed og god infrastruktur er noget, man for alvor kan konkurrere på. 

Næppe sådan, at verdens store koncerner vil stå i kø for at bygge i Danmark, men selvfølgelig vil det inspirere andre virksomheder, hvor ansvarlighed er en del af brandet. Dem der er på jagt efter den billigste arbejdskraft,  kan vi ikke friste.

Det er godt, at vi er optaget af diskussionen om hvordan Danmark skal se ud i fremtiden. Den rummer smertelige valg, for der vil være lokaliteter i Danmark, der vil skrumpe og måske forsvinde, men også masser af energi og vilje til at få det bedste ud af det.

Et mindre eksempel på at foretagsomheden lever i bedste velgående: Jeg fik fornylig foræret en lille bøtte salt, hverken fra Læsø eller Ærø, men fra en lille jysk fjordby.

Det var formodentlig købt i en delikatesseforretning, så det er sandsynligvis samme pris som guld. Saltet smager vældig godt, og jeg ser den lille meget smukke by for mig.

Så saltet er både tilsat krydderi og storytelling. Man kunne selvfølgelig ikke havde solgt ”københavnersalt” i den lille by. Men det omvendte går godt. Vi har brug for hinanden i det små og det store.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Jordens salt Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger