Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Ja, det er uhyggeligt

Af Tom Ekeroth, onsdag den 11. april 2012 kl. 08.30

For mange år siden arbejdede jeg et års tid i det daværende SiD, nu 3F. Det var i forbundets værste periode, hvor det drev af druk. Men selv om det var en ret ringe arbejdsplads, kunne man møde ansatte og valgte af høj kvalitet.

Flere af dem var med et tidslomme-udtryk "halvstuderede røvere", semi-akademikere, såmænd også enkelte hel-akademikere, der var havnet i pakkeposten, på byggepladsen eller lignede, måske som studiejob, men nogle også fordi der ikke lige stod akademiske stillinger til dem, da de var færdige.

I stedet for universitetskarrierer havde de fået en karriere i det, der dengang blev kaldt Bevægelsen. Og det var ikke så ringe endda.

Det var i de samme år, hvor Niels Hausgaard havde en sang med omkvædet "der er altid arbejde til dem, der vil arbejde". Det var ironisk ment, men når man ser tilbage, ja, så var der i hvert fald en udbredt forestilling om, at f.eks. hos postvæsenet og Bladkompagniet ville man altid kunne få noget at lave.

"Det er uhyggeligt at se, hvordan de unge, der kommer ud i krisetider og går ledige, er forfulgt af det i mange år fremover", sagde professor Per Kongshøj Madsen fra Aalborg Universitet til Politiken. Det har han uhyggeligt meget ret i.

For mens man stadig i kommunerne har massive problemer med dem, man har defineret som "den tabte generation", så er risikoen der for at tabe en ny. Det er et interessant spørgsmål, om man dengang havde fået flere i beskæftigelse ved at skubbe hårdere på.

I dag er der en udbredt forståelse af, at man skal kunne tage drømmene fra folk for at få dem i gang. Men måske handler drømmen i dag bare om et job hos Post Danmark.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Ja, det er uhyggeligt Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger