Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Intet område må opgives

Af Tom Ekeroth, mandag den 20. januar 2014 kl. 09.00

Jeg boede på Vesterbro, før det blev smart hipster-land. Der var værtshuse, hvor man vidste, at man skulle kunne slå fra sig. Dem kunne man så holde sig fra. Resten af området var umådeligt trygt at færdes i, selv om jeg jævnligt blev spurgt, om det ikke var farligt at bo der.

Men Danmark var ikke og er ikke et land med områder, hvor det er farligt at færdes, og det er vigtigt, at det bliver ved med at være sådan. Det er vigtigt, at Pia Kjærsgaard og prins Henrik kan komme på Christiania, at digtere kan besøge Vollsmose, at busserne kan køre i Aarhus Vest, og at de psykisk skrøbelige kan bevæge sig hen til et værested i Korsør. Ligesom det bør være en selvfølge, at politi, brandvæsen og myndigheder kan arbejde alle steder. Engang imellem koger tingene op, men det er heldigvis altid sådan, at politi, offentligt ansatte og politikere reagerer, og oftest i et godt sammenspil. 

Nogen steder må man blive grebet af en ”nu-igen-følelse”, men har der været tendenser til opgivelse og resignation er det heldigvis altid blevet korrigeret. Der er ingen offentlige områder i Danmark, der må opgives som værende for farlige, ingen kvarterer må blive lukket land. Også selv om det kræver lange seje træk gang på gang.

For hvis det først skete et sted, ville det hurtigt kunne brede sig, og det ville være et voldsomt værditab.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Intet område må opgives Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger