Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Idioter med ytringsfrihed

Af Tom Ekeroth, mandag den 5. maj 2014 kl. 10.30

Nikita Klæstrup, den unge næstformand i KU Lolland-Falster skrev i Berlingske et debatindlæg med overskriften ”Christiania er en hån mod de lovlydige”. Når man kan se, at den kendte forfatter Peter Øvig efter råd fra politiet har opgivet at skrive en bog om Christiania, er det måske ikke så uventet hvad der derefter skete. 

Den unge politiker blev på Facebook udsat for en bølge af hadefulde mails. Nogle indeholdte dødstrusler, andre var bare gennemført sexistiske. Der er ikke noget grund til at referere indholdet. Det er bare grimt. 

Nu er der ikke nogen dokumentation af, at truslerne skulle komme fra Christiania, og emnet er underordnet i forhold til den bizarre brug af ytringsfriheden. Danmark har en udbredt ytringsfrihed. Den rækker også til idioter.

Facebook og sociale medier har givet de samme ytringsmuligheder. Det er et grundvilkår i demokratiet, selv om man nogen gange kan synes, at det er skræmmende, at der går sådan nogle vredesbomber rundt. Og at deres bidrag til debatten har nogenlunde samme værdi som Se & Hørs bidrag til medieudviklingen.

Men der bør så heller ikke at være nogen tvivl om, at rigtige trusler skal føre til at de, der skriver dem bliver kontaktet at politiet, og politikere og alle andre uden frygt kan mene hvad de vil. Så ytringsfriheden ikke bliver ramt af frygten.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Idioter med ytringsfrihed Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger