Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

I storbyens favn

Af Tom Ekeroth, tirsdag den 6. juni 2017 kl. 07.00

Engang boede jeg i et meget stille hjørne af storbyen, hvor der kun var larm, når Christiania stod for nogle ret rituelle gadekampe. Siden åbnede først flådens gamle højborg Holmen og siden avisernes gamle lager, Papirøen, forbundet med broer. Nu er her ikke stille mere, nattelivet syder og bobler, folk uden sangstemme forsøger sig alligevel. 

Jeg synes, det er prisen værd, prisen for at bo i en levende attraktiv storby. København er lækker, og jeg forstår godt, at mange gerne vil hertil. 

I en af de lysende larmende nætter ser jeg ud af vinduet en flok på fem østeuropæiske mænd, der mødes på kajen. Den ene åbner en plasticpose og fordeler tre kameraer til de øvrige, og så er de hurtigt væk igen. Nu ved jeg ikke om de var romaer, men det er tydeligt, at København har rigtig mange "gæster" fra Østeuropa om sommeren. Problemet optager alle fra Københavns overborgmester Frank Jensen til statsministeren og justitsministeren.

Selvfølgelig er der dem, der benægter, at det er et problem med massivt tiggeri, med tyverier fra supermarkeder, at parker og andre offentlige områder laves om til teltlejre. Som mener, at det er udtryk for småborgerlig racisme, hvis man ikke er parat til at byde alle indenfor. Uanset om det så opleves som et problem af byens borgere.

Der vil altid være larm og ballade i en storby, og det må man leve med, men en storby er også en slags balanceakt, hvor det, der skaber ubehag og frygt begynder at skade byens kvaliteter, hvis myndighederne ikke sætter ind mod det.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: I storbyens favn Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger