Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Højrødt?

Af Tom Ekeroth, mandag den 14. september 2020 kl. 08.30

Enhedslistens borgmester i København Ninna Hedeager Olsen har meldt ud, at hun ikke genopstiller. Hun har til netmediet Solidaritet sagt:

”Jeg har aldrig haft nogle karrieremæssige ambitioner om at blive leder. Jeg trives allerbedst som tillidsrepræsentant, og gik ind i politik for at være aktivist”. Og benægter, at hendes farvel har noget at gøre med en meget omtalt voldtægtssag, som endte med en frifindelse. I forbindelse med sagen var borgmesteren sygemeldt i fire måneder.

Jeg kan nu ikke helt frigøre mig for en mistanke om, at ledende partimedlemmer med mentale baseballbats har haft en kammeratlig samtale med hende.

Men det åbner så muligheden for et comeback af de helt store: Johanne Schmidt-Nielsen. Stemmesluger og karismatisk talent. Gjort af det stof, som kan skabe toppolitikere.

Ganske vist er hun generalsekretær i Red Barnet, mor til en lille datter og bonusmor til to større børn, indrammet af en flot rødstensvilla, som man finder dem i den fotogene del af Valby.

Men jeg ville godt vædde på, at man taler om muligheden i Enhedslisten. Og på et tidspunkt også taler med hende selv.

Enhedslisten er næststørste parti i København. Man er sympatisk mod persondyrkelse etc., men nogen kan formodentlig godt få øje på dilemmaet: Skal man tage en ukendt, som måske ikke er tv-egnet eller skal man tage Johanne Schmidt-Nielsen, der indførte dresscode i folketingsgruppen, og brænder igennem på alle medier. Som kunne give partiet det ekstra gear, der kunne bringe overborgmesterposten inden for rækkevidde.

Og generalsekretæren selv, som i et interview i Alt for damerne, har sagt at for hende er familien det vigtigste?

I Kiplings Mandalay er der en linje, som lyder sådan: ”Den som Østen først har kaldt på, kan kun trække der sit vejr”. Hvis man erstatter ”Østen” med ”politik” har det et direkte kig ind i de fleste toppolitikeres hoveder. Og Johanne Schmidt-Nielsen var toppolitiker.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Højrødt? Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger