Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Høj løn er ingen garanti for høj moral

Af Tom Ekeroth, tirsdag den 15. december 2020 kl. 09.30

Jeg har en gasgrill, som jeg sætter meget pris på. Den er let at have med at gøre, det er langt lettere at time måltidet i den lune sommeraften. Så jeg forstår sådan set godt, at en nu tidligere havnechef gerne ville have sådan en. Men jeg forstår ikke, at han købte den for kommunens, altså borgernes, penge. Hvordan kunne han glæde sig over den lette optænding, når han nu vidste, at det ikke var hans retmæssige?

Uanset om man har den diskrete model eller noget der ligner en kampvogn, så er en grill inden for rækkevidde med en chefløn. Men høj løn og et højt uddannelsesniveau er desværre ikke nogen garanti for høj moral. Det viser også i år nogle sager, hvor kommunale chefer blev dømt for at dyrke slogan’et ”ingen kvaler, borgerne betaler”.

Det er jo ikke sager, som den herostratisk berømte Britta, men det gør det ikke lettere at forstå: Hvorfor risikere sit job, sin økonomi, sin straffeattest, sit omdømme for noget, man kunne have sparet op til eller undværet? Er det fordi man ikke syntes, at arbejdsgiveren betalte det, man selv mente, man var værd? Jo, men ingen tvinger en til at blive.

Jeg kan langt bedre forstå butikstyven, der snupper en flaske sprit for at gøre dagen lidt mindre grå, end chefen, der tager sig selv økonomisk til rette med fællesskabets penge.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Høj løn er ingen garanti for høj moral Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger