Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Hjemme i geoparken

Af Tom Ekeroth, mandag den 29. september 2014 kl. 09.30

I sidste uge blev Odsherred Kommune Danmarks første geopark. Dem er der cirka hundrede af på verdensplan, og de er kendetegnet ved at landskabet er unikt og fungerer som omdrejningspunkt for livet i området.

Nu er der masser af kommunale rangordninger og priser som luner et kort øjeblik, men derefter synker som en sten, uden at borgerne på noget tidspunkt opdager det. 

Som en af kommunens mange weekendborgere er jeg faktisk en lille smule stolt af udnævnelsen, som jeg først og fremmest tror fungerer som en blåstempling af det man har opnået og en slags kurs fremad. Der kommer ikke store virksomheder til kommunen, men man har en solid turisme. Som er præget af autencitet og en evne til at bruge og udvikle, det man har. 

I Rørvig – en af de små havne – vælter det af grunde, som kun en biolog kan svare på, med krabber. Sommeren igennem fanger børnene dem i flokke for bagefter at sætte dem ud. Sjovt at se for alle generationer, meget attraktivt og hjulpet på vej med udbygning af små træbroer, men ikke nogen kæmpeinvestering. Og krabberne, som ikke kan have meget erindring, lader sig troligt fange igen og igen. Ganske gratis.

Nu er jeg ret godt tilfreds med at være deltids lokalpatriot og det vil jeg vedblive med at være, men jeg er ikke i tvivl om, at kombinationen af 26.000 sommerhuse, og det som geoparken står for, skaber tilflytning.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Hjemme i geoparken Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger