Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Hjem til Aarhus

Af Tom Ekeroth, mandag den 23. januar 2017 kl. 07.00

I 1972 begyndte jeg på Danmarks Journalisthøjskole. I dag er der flere journalistuddannelser, dengang var der kun den ene, så jeg var nødt til at flytte fra Københavns omegn til Aarhus (som dengang stadig var med Å). Mange af dem jeg begyndte på skolen sammen med syntes, at det var en deportation, men dels kendte jeg byen lidt fra familiebesøg, dels blev jeg ret hurtigt begejstret for den.

For der var meget liv i Aarhus: Musikken blomstrede meget mere end i København, cafe-kvoten var ikke helt så voldsom som i dag, men der var gang i nattelivet, fest og sjov ikke bare i festugen, stadsteatret var af høj klasse og der var endda et par eksperimenterende teatret ved siden af, gode museer, tre konkurrerende aviser, gode lokale forfattere, utroligt mange studerende og det gik såmænd heller ikke så dårligt for AGF. 

Så det var ikke med glæde, at jeg fire år senere var nødt til at flytte, fordi den daværende kæreste skulle begynde på en uddannelse i København. Og jeg har siden været utrolig glad for at komme til Aarhus, og hver gang er der sket noget. Den gamle By, et af Danmarks mest spændende museer, fik nye bydele. Et nyt kunstmuseum, og hov, så havde de gravet Åen op igen og ændret et rigtig kedeligt område til noget ret enestående.

Derfor virker det også forunderligt, at Politiken har udstationeret en stor del af sin kulturredaktion i Aarhus. Nærmest som en velvillig ekspedition blandt vilde og med en beskrivelse af Aarhus, som om byen først lige nu er krøbet ud af det provinsielle mørke for at blive Europæisk Kulturhovedstad. (Det er måske lidt ufint at bemærke det, men faktisk havde Politiken for ikke så mange år siden en lokalredaktion i Aarhus bemandet med fire-fem journalister. Lige som andre aviser i øvrigt.)

Rivalisering mellem den største og den næststørste by er sikkert meget almindeligt. Jeg er glad for at være københavner, men ikke for københavneri. Uanset formen.

Tillykke med at være europæisk kulturhovedstad. Jeg glæder mig til næste besøg.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Hjem til Aarhus Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger