Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Hjælp

Af Tom Ekeroth, mandag den 10. juni 2013 kl. 09.00

I øjeblikket vises en dokumentarfilm med titlen ”Blodets bånd”. Hovedpersonen er den 60-årige Svend Åge Hansen. Han har fået 16 børn i sit liv. Udover diverse stoffer, har han et forbrug på 40 øl i døgnet. 

De fire yngste af de 16 børn blev tvangsfjernet af den daværende Hadsund Kommune, men tre af børnene flyttede hjem igen i årene 2005 til 2007.

Svend Åge Hansen siger til Ekstra Bladet, at han har medvirket fordi han ville råbe politikerne op, så de kan se hvad der sker, hvis man ikke får hjælp. ”Hvis jeg havde fået hjælp med mit alkoholmisbrug i tide, så var alt her ikke sket”.

Direktør i Mariagerfjord Kommune Jens Nørgaard, svarer i Ekstra Bladet:

”Hvis vi havde vidst, hvad vi gør i dag, så havde vi formentlig handlet anderledes, men jeg har svært ved at se, at vi kunne have gjort andet end at tvangsfjerne børnene fra 2000 til 2008. Eneste fejl vi begik var, at da nogle af børnene søgte hjem til forældrene, gik der 8 måneder, før der skete noget fra vores side. Det var ikke godt nok”.

At Svend Åge stadig er elsket af sine børn er vel et af tilværelsens mysterier. At man er nødt til at se på hele familien, når det drejer sig om misbrugere, som kommunerne gør i dag, er der ingen tvivl om. Heller ikke, at der også skal stilles krav til fremtidens Svend Åger.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Hjælp Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger