Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Herfra vor verden går

Af Tom Ekeroth, mandag den 2. februar 2015 kl. 08.00

Knap halvdelen af den danske befolkning bor mindre end ti kilometer fra det sogn, hvor de er født. Det viser nye tal fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Er det en god nyhed eller en dårlig nyhed? Betyder det, at urbaniseringen er stærkt overdrevet, at udkanten og vandkanten kan ånde lettet op? At vi er et folk af hjemmefødninge eller lokalpatrioter alt efter holdning?

Hjemmefødning er vi jo i hvert fald. Det er ikke så nyt, der er bare sat tal på. De bekræfter, at Danmark ikke er så urbaniseret endda. Der er bare ikke ret langt mellem husene.

Topscoreren når det gælder om at holde på borgere er Rødovre Kommune. Hele 74 procent bor mindre end ti kilometer fra hvor de er født. Det skyldes selvfølgelig, at det er et rart sted at bo, men også at man har den boligsammensætning, der gør det økonomisk muligt at begynde i det små og siden rykke til noget større. Samt at man bor lige op af vækstcentret København. Og så er vi tilbage ved urbaniseringen. Den stopper ikke. Det kan godt være, at mange steder i Danmark i lang tid fremover vil have mange borgere, der er bor stort set, hvor de er født. Men befolkningstallet vil så blive lavere og lavere, fordi der ikke kommer nogen til. Det gælder også arbejdspladser.

Alligevel er det da rart, at vi generelt kan lide vores land, og at det at være (lokal)patriot ikke har noget med partifarve at gøre.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Herfra vor verden går Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger