Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Halvandet år fra nu

Af Tom Ekeroth, mandag den 4. juni 2012 kl. 09.29

Mon ikke de fleste kommunalpolitikere har en markant mening om det, der foregår på Christiansborg i øjeblikket? Og det er ikke sikkert, at kollegerne på Borgen ville finde det behageligt at blive konfronteret med hvad de mere koncensus-søgende og forligsdygtige politikere rundt i landet mener. Heller ikke selv om der er tale om partifæller.

Nu er der i hvert fald teoretisk lang tid til næste folketingsvalg.  Men der er under halvandet år til kommunalvalget.  Og selv om det ikke helt er, som man plejer at sige om fodbold – at alt kan ske – så kan der i hvert fald ske meget under et kommunalvalg. De landspolitiske meningsmålinger kan sagtens have skiftet, mange gange, men hvor meget vil de komme til at betyde, når vi nærmer os november 2013? 

Der er jo en solid tradition for, at gode kommunale præstationer bliver belønnet på tværs af landspolitiske tendenser, men vil det også være sådan fremover? Og vil vælgervrede kunne mærkes markant i den kommunale virkelighed, selv om den ikke er mere retfærdighed end når man afreagerer, efter en dårlig dag på kontoret, når man er kommet hjem.

Og vil de partier, som er små i kommunal sammenhæng, bruge succes på Borgen til kommunale gennembrud eller comeback: Enhedslisten og de radikale på jagt efter borgmesterposter.  Og hvad gør Liberal Alliance, hvis formand også er lokalpolitiker?

Svarene må nok vente, men det ville være interessant, hvis nogle af dem, der laver landsdækkende meningsmålinger vil stille spørgsmål om hvor stor en indflydelse livet på Borgen vil have på krydset i november 2013.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Halvandet år fra nu Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger