Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Grøftegravning

Af Tom Ekeroth, fredag den 18. september 2015 kl. 08.00

Jeg har været i udlandet under den seneste ophedede flygtningedebat, så jeg kan have overset nuancer. Men det er nu ellers ikke nuancerne, der har præget medierne.

Jeg gider normalt ikke det med, at ”det er mediernes skyld”, men her har indsatsen ikke været flatterende, tværtimod har man nærmest ført an i grøftegravningen, så billedet af danskerne mere og mere er blevet de uansvarlige tosser mod de dæmoniske onde, godt hjulpet af iscenesatte stærkt personlige slagsmål på tv og under det hele de (a)sociale mediers standretter. 

Ytringsfrihed kombineret med uansvarlighed er ikke kønt. Og den vrede, der vælter ud af mange af indlæggene på Facebook er noget foruroligende. Jeg ved ikke om vi er verdens næstmest eller mest lykkelige folk for tiden, men når man følger meningsstrømmen skulle man tro, at vi var et verdens mest rasende folk.

Lige tilbage til medierne: Hvad godt gjorde det egentlig for nogen at bringe et billede af en spyttende mand? At nogle kunne føle sig bedre? At nogle kunne få fordomme bekræftet? Gjorde det debatten mere konstruktiv?

Der er folk, der bevarer hovedet koldt, men eftertænksomhed, nøgternhed og evnen til at lytte til hinanden har ikke gode kår i øjeblikket. Man siger at krigens første offer er sandheden. Den seneste tid har det set ud som krisens første offer er sammenhængskraften. Det er forstemmende, og lover ikke så godt for hvordan det ville være under en værre krise.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Grøftegravning Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger