Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Grådighed, grådighed og grådighed

Af Tom Ekeroth, mandag den 26. februar 2018 kl. 11.00

Finanskrisen er ved at være overstået, og det er jo godt. Men lige som foråret betyder, at også ubehagelige dyr myldrer frem, så er en række af de spekulanter, der faldt dybt med krisen ved at kravle op igen. Eller komme ud af fængslet.

Og hvis man vil se grådighed, så er det her man skal kigge hen. Debatten om politikeres lønninger, trang til gaver etc. er småpenge i forhold til disse farverige og hurtige mænd.

Dagbladet Børsen kunne i sidste uge fortælle om "pantebrevskongen" René Müller, der gik ned med et brag, en gæld på en milliard, der var med til at lægge et par banker i graven. Han fik tre ås fængsel i 2016, men han er i gang igen. Det samme er Kenneth Schwartz Thomsen, der også gav sit bidrag til Døde Bankers Klub. 

Rehabilitering er et smukt fænomen, men sådan set har de to ikke ændret sig: De handler stadig med pantebreve og ejendomme. Det forunderlige er, at der skal ikke mange penge til for at debatten i Danmark eksploderer, men spekulanternes genkomst vækker ikke vildt meget opsigt. 

Men er det ikke bare, fordi spekulanterne kun har kostet andre spekulanter penge? Nej, spekulanterne var med til at slå banker ihjel, som ganske vist opførte sig dumt og uforsigtigt, men hvor slutresulatet under alle omstændigheder var, at også det man kalder "småsparere", forsigtige folk uden hang til Ferrari'er og villaer i Vedbæk, mistede deres penge.

Grådigheden er tilbage. 

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Grådighed, grådighed og grådighed Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger