Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Gør gode tider gode

Af Tom Ekeroth, mandag den 26. oktober 2015 kl. 09.30

Jeg har altid været fascineret af det socialdemokratiske valgslogan ”Gør gode tider bedre”, som partileder Viggo Kampmann gik til valg på i 1960. Sjældent har en statsminister haft et så positivt udgangspunkt. Og det holdt jo da heller ikke i det lange løb.

De glade 60’er sluttede også, og så glade var de så heller ikke. Hvis man vil have et andet syn på årtiet end det med fede tider, kan man med stort udbytte læse chefredaktør og senere socialminister Bent Hansens ”Velstand uden velfærd”. Eller for den sags skyld Lisbeth Zornig Andersens beretninger om livet i Underdanmark. 

I dag er igen opsving, hvor spinkelt eller robust det beskrives, afhænger lidt af hvem der beskriver. I hvert fald er der også begyndende mangel på arbejdskraft. Det er ikke så let som i begyndelsen 60’erne, hvor de hjemmegående husmødre udgjorde en stor og meget effektiv arbejdskraftreserve, der hurtigt kunne sættes i gang. 

Da krisen satte ind og ledigheden steg voldsomt nærmest dag for dag i 70’erne, forlængede man perioden, hvor man kunne få understøttelse, og man endte med at ingen stort set ingen kunne falde ud. Det var dyrt og i dag kan man se, det ikke var godt for dem, der var langtidsparkerede. Om de så var på dagpenge eller bistandshjælp.

Nu kan man diskutere i meget lang tid om man kan lære af historien. Uden at blive enige. Men af udviklingen i 70’erne og 80’erne kan man godt lære, at langtidsparkering ikke er nogen god ide. Helt enkelt er det godt at have et arbejde. Det vil gøre gode tider gode, hvis så få som overhovedet muligt er efterladt på sidelinjen.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Gør gode tider gode Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger