Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Gå ikke ind i toget – der kommer vrøvl

Af Tom Ekeroth, mandag den 10. marts 2014 kl. 10.00

En kommunalt ansat i Slagelse Kommune talte vidt og bredt om en personfølsom sag i toget. Denne plapren blev for meget for en af passagererne, som underrettede kommunen.

Rutinemæssigt eksploderede vreden på Facebook – nutidens svar på de strikkende koner ved guillotinens fod, med krav om udstødelse etc.

Slagelse ville dog ikke gå så vidt. Medarbejderen fik en reprimande. Og mon ikke det var en rimelig og fornuftig måde at håndtere sagen på.

Det fremgår ikke af mediernes omtale, om det var i en samtale med en anden eller om det var i mobiltelefon.

Begge dele er en mulighed, og der burde jævnligt udsendes advarsler på linje med ”Gå ikke over sporet der kommer tog” – selv på en kortere tur risikerer man at høre meget højlydt vrøvl. Forunderligt tit også oplysninger – og de privatansatte holder sig ikke tilbage – som man uden tøven vil karakterisere som fortrolige.

Hvis man samtidig skæver til hvad medpassagererne har på deres iPads og bærbare får man indblik i mange hemmeligheder. Også dem fra privatlivet.

Jeg ved ikke hvor bange danskerne er for at blive overvåget. Der er i hvert fald ingen frygt eller blufærdighed for dens sags skyld hos dem, der sidder i det rullende kontor.

Men uanset, hvor der foregår, så har borgerne selvfølgelig krav på, at man holder mund. Der skal ikke megen plapren til for at skade omdømmet for de kommunale medarbejdere. Som ellers er præget af ordentlighed.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Gå ikke ind i toget – der kommer vrøvl Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger