Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Forløsning i august

Af Tom Ekeroth, mandag den 17. august 2020 kl. 08.00

I sidste uge fik Danmarks Lærerforening og KL lavet en arbejdstidsaftale. Det er på alle mulige måder et godt stykke arbejde, og der er grund til at huske på det gode arbejde, som Per B. Christensen og hans kommission fremlagde i slutningen af sidste år. Uden det kunne man næppe have nået det, som man må kalde en forløsning.

Mange steder praktiseres det, som aftalen indeholder allerede. Kommissionens arbejde blev af flere beskrevet som en slags parterapi, og mon ikke aftalen fjerner den bitterhed, der måtte være tilbage. Jeg husker stadig den voldsomme vrede, der var fra begge sider igennem årene. Det var ikke smart at sige, at man arbejdede i KL, hvis man kom i selskab med lærere, og omvendt var det også begrænset, hvor meget pænt, der blev sagt om Anders Bondo blandt politikere.

Men uanset hvor kritiske politikerne indimellem har været mod folkeskolen, så nærer rigtig mange af dem en dyb kærlighed til den. Pænt mange politikere har selv en lærerbaggrund, og for mange andre var det i skolebestyrelsen begyndelsen til det kommunalpolitiske engagement blev skabt.

Jeg tror, der i de hårde år er sket en del med ledelsen i folkeskolen. Det har været et forløb, hvor svage skoledere røg, men også hvor ledertalenter fik plads, og hvor man begyndte at tale om ledelse på en hel anden måde.

Men bliver der så stille om folkeskolen nu? Nej, heldigvis ikke. Der vil altid være debat om den, uenighed, strid og larm. Det er sådan den udvikler sig.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Forløsning i august Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger