Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

For pengenes skyld

Af Tom Ekeroth, mandag den 28. november 2016 kl. 07.00

”Er der tremmer i det?”.

Dengang da jeg arbejdede på en avis stillede vi nogen gange hinanden spørgsmålet i forbindelse med historier, der nærmede sig kanten. Måske med et strejf af fascination, selv om det under alle omstændigheder ville være den ansvarshavende chefredaktør, der kom i fængsel.

Sandheden er imidlertid, at det er ret sjældent, at redaktører og journalister kommer i fængsel i forbindelse med noget, der har med jobbet at gøre. Det er mange år siden, det var en erhvervsrisiko, der så også rummede muligheden for at erhverve et martyrium. 

Dommene over Henrik Qvortrup og en mindre flok af nu tidligere Se og Hør-medarbejdere har intet med martyrier at gøre. Det handlede om penge. Ikke andet.

Da sagen er enestående er det svært at sige om dommene er hårde eller ej. Det virker fornuftigt nok, at den ikke så prominente tidligere chefredaktør Kim Henningsen, der er gået ned med flaget, får en betinget dom. Aller-koncernen er ganske vist ikke helt den velsmurte pengemaskine, den var engang, men bøden på ti millioner, mærkes næppe meget i det velpolstrede hovedsæde ved Københavns Havn. 

Men lad os nu også lige huske, at det handler om moral. At grave sig dybt ind i nogle menneskers liv med et formål: At udstille deres liv. Ikke for at afsløre noget, ikke for at ændre noget til det bedre, men for at vise billeder af dem på kanten af en svømmepøl. At mange af dem var ressourcestærke er lige meget. Det var et overgreb.

Når folk har udstået deres straf kan de jo begynde forfra, men den straffede politibetjent bliver jo aldrig betjent igen. Henrik Qvortrup derimod skal såmænd nok dukke op i tv igen, der vil være penge i at bruge hans navn.

Om ikke lang tid vil vi formodentlig kunne se ham gå i kødet på en eller flere politikere.

Troværdigt? Nej.

Sandsynligt? Ja.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: For pengenes skyld Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger