Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

For dyrt at møde folket?

Af Tom Ekeroth, mandag den 19. november 2018 kl. 09.49

Når man kigger på Axelborg i København, hovedkvarteret for Landbrug & Fødevarer, tænker man umiddelbart, at her bor en organisation med magt over tingene, struttende af midler.

Men midlerne rækker ikke til at være med på Folkemødet 2019. Det er blevet for dyrt, og organisationen regner med at spare op mod to millioner kroner ved at melde fra.

– Især priserne på overnatning er blevet meget voldsomme. Vi har snakket om i flere år, at skruen blev strammet mere og mere.  Med en stram økonomi har vi andre kronjuveler som vores velbesøgte Åbent Landbrug arrangementer og vores Skolekontakttjeneste, som nok bringer os i kontakt med endnu flere almindelige danskere, sagde direktør i Landbrug & Fødevarer Morten Høyer til B.T.

Landbrug & Fødevarer havde et telt med lækre hotdogs og andre velsmagende produkter, og der var kø, men måske har topfolkene tænkt "ja, ja, både det grå guld og journalisterne kommer og spiser ud os af teltet, men bagefter vil de alligevel kun tale om økologi, pesticider og svinebaroner".

Andre store organisationer er også begyndt at vurdere udbytte i forhold til pris og at skære på deltagelsen, og det er lidt bekymrende.

Jeg er ret begejstret for Folkemødet, det er helt unikt, og en stor oplevelse at være der. Antallet af deltagere er også en slags matematisk dokumentation: Det er ikke politikere, spin- og mediefolk, der fylder mest (måske føles det bare sådan). Folket kommer der jo.

Men det kan heller ikke skjules, at priserne, som minder om noget i en guldgraverby, får en tak opad hvert år. 

Jeg synes, Folkemødet har nået toppen. Der, hvor der er plads til og brug for eftertanke, revurderinger og fornyelse. For at blive der.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: For dyrt at møde folket? Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger