Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Folkeskolens fantastiske joker

Af Tom Ekeroth, mandag den 12. august 2019 kl. 09.30

Der er blevet lavet en del satire over forældreintra og forældremøder. Personligt tror jeg aldrig, jeg har været så sur som netop efter forældremøder. Det er også ved de lejligheder, jeg har sagt nogle af de dummeste ting i mit liv.

Det er sikkert rigtigt, at man mange steder kun oplever, at halvdelen af forældrene dukker op, og at dem, der kommer i nogle tilfælde kan skabe panik og almindeligt kaos, fordi de indædte kæmper for deres egen unge. Det er bare ikke så underligt, hvis det indimellem går varmt til, for forældremøderne er jo også politik, og man behøver ikke se ret langt i kommunerne før man får øje på dygtige politikere, hvis karrierer gik gennem forældresamarbejde, ind i en skolebestyrelse og ind i et byråd.

At det indimellem slår gnister, er jo netop fordi, det lige som med folkeskolens klasser er et af de få steder hvor vi stadig møder forskelle og modsætninger. Det kan der komme god musik ud af, for forældresamarbejdet er en stærk  ressource de mange steder, hvor det fungerer, og forældrene kan være en fantastisk joker, der kan være med til at spille en skole helt i top.

Og så må man jo bare prøve at tage sig sammen, når nogen siger noget topdumt.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Folkeskolens fantastiske joker Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger