Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Flinke folk med nye køkkener

Af Tom Ekeroth, onsdag den 27. november 2019 kl. 08.00

Blackstone er en amerikansk kapitalfond, som lever (godt) af at opkøbe ejendomme, modernisere og lade huslejen stige. Selskabet 360 North er fondens danske administrationsselskab, som gennem et par år har opkøbt 2300 boliger på 179 adresser. Når 360 North køber lejlighederne sætter de dem i stand med nye køkkener, badeværelser og andre elementer, der kan skabe store huslejestigninger og fortvivlede lejere.

Eller sådan var det, for nu er 360 North døbt om til Kereby, som skal fortælle lejerne, at man nu vil kere sig om dem. "Kere" er vel egentlig et lidt gammeldags ord, men mon ikke der er et kommunikationsbureau, der griner hele vejen til banken efter navneskiftet. Blackstone beholder tilsyneladende sit navn, selv om det virker som noget, det er fundet på til Batmans dysfunktionelle og onde by Gotham. Om det danske navneskift så får nogen virkning vil tiden vise. Boligminister Kaare Dybvad Bek, der har sagt "Mindre Blackstone. Mere blandet by" er næppe imponeret.

"Den blandede by" er en svær øvelse at få til at lykkes. Engang var København en fattig by med mange usle lejligheder. Det er noget anderledes nu, og de færreste ønsker tiden med frost på indersiden af vinduer og toilet på bagtrappen tilbage. København i dag er en vellykket by med mange gode og lækre boliger og charmerende kvarterer, men det er gået tilbage med mangfoldigheden. En del af politikerne i Borgerrepræsentationen arbejder ihærdigt for at holde byen i balance, men det er næppe fra det nyempatiske foretagende Kereby de får hjælp.

Til gengælde kan de danske riddere af den sorte sten måske inspirere andre til navneskift. Hvad med at Hells Angels tog navneforandring til De barmhjertige Brødre eller Postnord til Quickfix?

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Flinke folk med nye køkkener Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger