Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Fisken på disken

Af Tom Ekeroth, mandag den 24. marts 2014 kl. 12.30

Med sætningen ”nu er fisken på disken” udtrykte Realdania-direktør Jesper Nygård, på det kommunale topmøde, ganske fint stemningen omkring debatten om yderområderne, vækstcentrene, urbaniseringen. For uanset hvad vi kalder geografien er rammerne nu sat for debatten og topmødet markerede, at her har vi Danmarks vigtigste kommunale debat.

At det er enorme udfordringer, her kunne man næsten tale om problemer, kommunerne står overfor er helt klart.  Lige så klart er det:

  • At udviklingen mod større byer ikke kan stoppes. Man kan lige så godt forsøge at stoppe et godstog ved at stille sig ud for an det.
  • At Københavns vækst er nødvendig for hele landet.
  • At yderområderne har store kvaliteter, der kan udvikles, hvis man tager udgangspunkt i det, der er i forvejen.
  • At land og by er hinandens forudsætninger. Og at intet kommer ud af at grave grøfter.

Men der er da heller ingen tvivl om, at det kommer til at gøre ondt, for folk elsker jo deres plet på jorden uanset at det kan være svært for andre at forstå. Nu bliver det jo ikke sådan, at man tvangsflytter store flokke af danskere, men alene det at der kan blive småbyer man ikke længere satser på, vil være svært at forstå.

Alligevel er det et stort ryk, der er gjort med at få debatten på bordet, styrket den med en masse fakta, dokumentation og få den løftet med tilstrækkelig optimisme.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Fisken på disken Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger