Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Fejl sker, men…

Af Tom Ekeroth, mandag den 17. november 2014 kl. 10.30

Ordet ”nulfejlskultur” er ikke positivt ladet, lidt strejf af noget patriarkalsk, en stemning af ”her-tør-vi-ikke-rigtig-noget”. Så det er ikke godt.

Men der er nu nogle steder, hvor det er en fejl, at man ikke sætter voldsomt ind på ikke at begå fejl. Det ville have været skønt for 20.000 aktionærer og 300 ansatte i OW Bunker, hvis man havde haft mere opmærksomhed på ikke at klokke i det. 

Men selv om det er slemt nok med penge, så er det værre, når fejlene handler om menneskers helbred og liv. Det er rigtigt slemme fejl, at både Region Syddanmark og Region Hovedstaden har meldt tilsammen cirka 18.000 kvinder ud af det landsdækkende tilbud om brystkræftscreening.

Ifølge Region Hovedstadens formand for kræftudvalget, den konservative Mette Abildgaard, er det ikke sket efter en politisk beslutning, men efter en administrativ forordning fra de gamle amters tid.

DR har spurgt politikeren om det ikke er kvindernes egen skyld, når de ikke har svaret på tre henvendelser. Mette Abildgaard svarer helt rigtigt:

”Det er aldrig okay at melde nogen ud af et screeningsprogram uden at orientere folk om det. Det er den store fejl i denne sag. Man burde have skrevet til kvinderne, at såfremt de ikke reagerer, bliver de frameldt screeningsprogrammmet”. 

Det er godt, at der er interesse om store offentlige kampagner som ”Knæk cancer” og ”Movember”. Det skaber opmærksomhed om en tidlig indsats. Det hjælper bare ikke noget, hvis de muligheder, man har for en tidlig indsats, så ikke bliver udnyttet fuldt.

Hvem de ansvarlige egentlig er, melder historien i ikke noget om. Nogen har forsømt at sætte at sig i borgerens sted. Det er en fejl, der ikke må ske.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Fejl sker, men… Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger