Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Fejl og fyringer

Af Tom Ekeroth, mandag den 31. marts 2014 kl. 10.30

Der har absolut ikke været nogen grund til at misunde Torben Bugge det sidste stykke tid. Skolechefen i Randers sad med et vaskeægte dilemma.

To SFO-pædagoger valgte på vej tilbage fra et arrangement at skyde genvej med en flok børn. Desværre hen over otte jernbanespor. Jeg gætter på, at det er noget nogle Randers-borgere gør engang imellem. Men en borger syntes ikke, det var i orden og tog et billede af vandringen. Kort tid efter eksploderede sagen på den ustyrlige folkedomstol, også kaldet de sociale medier. Kommunen fritog pædagogerne for tjeneste og endte med at fyre dem. Forældrene er mildest talt delt i sagen. Nogen mente, at fyringen var i orden, andre at det burde have været klaret med en irettesættelse.

Hvad har vi her: Et indberetter-samfund kombineret med en kommunal nulfejlskultur? Eller vågne borgere og en kommune, der tager sine borgere alvorligt? 

I Randers i hvert fald det sidste. Torben Bugge syntes ikke, at udbruddene på de sociale medier var i orden, men han kunne heller ikke have medarbejdere, der dels viste børnene, at det er i orden at bryde forbud, dels udsatte dem for livsfare.

Argumenterne mod fyringen var, at det var dygtige medarbejdere. Men hvis en pilot vælger at overhøre besværlige ordrer fra kontroltårnet, er det lige meget, om det er en dårlig pilot eller en dygtig pilot. Nogle fejl er for alvorlige til ikke at have konsekvenser. Og at lade spørgsmålet om medarbejdere er nyttige eller ej, i forhold til den type afgørelser, er reelt en slags bageren-for-smeden-logik.

Så al respekt for skolechefen. 

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Fejl og fyringer Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger