Demokratiets salt Tom Ekeroth blogger om mennesker og medier

Farvel Fock

Af Tom Ekeroth, mandag den 16. november 2020 kl. 10.30

Op til weekenden sagde Josephine Fock op som formand for Alternativet. Den nu forhenværende formand, som formodentlig mest vil blive husket for sin ledelsesstil, rusk og skideballer, så ”man kunne smage hvad hun havde fået til frokost”, magter ikke at samle Alternativet.

Alternativets eneste folketingsmedlem, Torsten Gejl, takker Josephine Fock for indsatsen.

– Vi har et kanonstærkt bagland, og jeg synes, at vi har Folketingets bedste partiprogram. Og vi skal have fundet en ny politisk leder, siger han til Ritzau. Det er al ære værd at forsvare bastionen, selv om man kommer til at lyde som Komiske Ali. For de fleste andre vil den forladte formandspost ligne et requiem. Eller i hvert fald overgangen til en slags zombieliv.

Den afgående formand forklarer, at hun går nu, så der er tid til at forberede et godt valg til regioner og kommuner. Det mest umiddelbare gæt er, at stemmerne til kommunalvalget vil forsvinde til forskellige borgerlister. Om den enlige borgmesterpost på Fanø kan forsvares, handler udelukkende om fannikkernes forhold til borgmester Sofie Valbjørn.

Alternativet havde samlet en buket af de smukkeste mærkesager. Desværre var det ikke nok til at holde sammen på partiet, som blev ramt af en række møgsager, og af at snart sagt alle partier fremstod som 50 nuancer af grønt, og gedigne ledelsesproblemer.

Underholdningsværdien var ofte høj, men desværre næsten altid ufrivillig.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Farvel Fock Felter med * skal udfyldes
 
Tom Ekeroth

Tom Ekeroth

Journalist & kommentator

Tom blogger om politik i al almindelighed og kommunalpolitik i særdeleshed

Skriv hvad du søger